collage pierenbad

Pierenbad

Soms kunnen dingen ineens enorm veranderen als de naam die je ze altijd gaf niet blijkt te kloppen. Ik had dat met het pierenbad, waarvan ik dus dacht dat het pierebad was, zonder n. Het deed me denken aan pierewaaien (zo’n prachtig woord) en ik zag er al een paar enthousiast bungelende kinderbeentjes bij.

Nu blijkt het dus een ondiep bad vol krioelende pieren te zijn en durf ik er nooit meer heen. Niet dat ik iets tegen pieren heb hoor. Mijn beste vriendin en ik hadden toen we een jaar of zes waren samen een wormenfokkerij. We plukten de arme beestjes uit de aarde, stopten ze in een kartonnen doos (wel met tuingrond en blaadjes gelukkig, het was een boutique hotel) en gaven ze allemaal namen. Vervolgens was het de bedoeling dat ze kindjes gingen maken samen, het was de offline versie van SIMS, straight from de jaren ’80.

Maar goed, pierenbad, getver. Ik zet ‘m meteen op m’n lijstje vieze woorden, net onder krentenbaard. Daarbij maakt een n meer of minder me trouwens niet uit. Als je dat leest, krentenbaard, dan zie je toch meteen de zwaar ontstoken rode blaasjes met lekkend pus voor je? En dat op het eerder zo gave kindergezichtje, om te huilen is het. Misschien is een bad vol pieren wel de nog onontdekte remedie tegen een baard vol krenten. Kunnen we daarna meteen die twee vieze woorden voorgoed vergeten.

Comments are closed.