Nicoline tekstschrijver creatief schrijver copywriter selfpublisher

Beeld: Nina Voordes

Toen ik acht was, wilde ik al schrijver worden. De nieuwe Annie M.G. Schmidt om precies te zijn (geef me nog een paar jaar). Tussendoor studeerde ik Rechten, werkte jarenlang als communicatieadviseur bij een bank en als projectmanager voor Streets of the World, een wereldwijd fotografieproject. Ondertussen was het zaadje geplant dat leidde tot mijn bestaan als freelance schrijver, conceptmaker en kunstliefhebber.

In 2013 bracht ik mijn eerste boek ‘Mugjes’ uit in eigen beheer. Daarna volgden een tweede druk, die inmiddels ook is uitverkocht. Eind 2021 verscheen de eerste e-bookversie van Mugjes, die in 2022 ook in het Engels en Duits uit zal komen. In 2015 schreef ik het boek ‘Artie Farty’ en in 2018 volgde ‘Artie Farty LAB’ (inmiddels uitverkocht, bij Uitgeverij Loopvis). Inmiddels is Artie Farty uitgegroeid tot een volwaardig platform vol creatieve inspiratie voor ouders en leerkrachten. En mijn plannen en wensen voor ‘Artie’ zijn nog lang niet op.

Ik geloof dat een boek alleen de juiste lezers kan bereiken met een goed creatief concept en de juiste online en offline kanalen. Gelukkig ben ik net nerd genoeg om dat ook zelf van A tot Z op te zetten.

Wat staat er nog op de planning? Mijn eerste avontuurlijke kinderboek (al geschreven, maar er moet nog een redactieslag overheen), een nieuw product voor ouders op stedentrip én het antwoord voor ouders met schermverslaafde kinderen. Oh ja, en nog een verhaal over de reizen van mijn oma en een motivatieboek gedrukt op wc-papier, maar niet ieder idee kan winnend zijn.


Wat kan ik voor je doen?

– creatieve (kinder)verhalen
– copywriting
– concepten bedenken en uitwerken
– redigeren
– interviewen
– webteksten en blogs
– artikelen en persberichten


Dit zeggen mijn opdrachtgevers:

“Nicoline denkt op constructieve wijze mee over concepten en ideeën en weet deze om te zetten in pakkende teksten. Ze komt snel tot de kern en verplaatst zich goed in opdrachtgever én eindgebruiker. Haar aanpak is zowel creatief als pragmatisch, een combinatie die niet vanzelfsprekend is. Daarnaast is ze een hele prettige toevoeging voor ieder team: enthousiast, inlevend en ervaren.”

“Nicoline is een zeer getalenteerd creatief schrijver met wie ik heel graag samenwerk. Ze heeft heel veel kennis in huis en een uitgesproken positieve houding ten opzichte van alles wat op haar pad komt. Nicoline heeft ons geholpen onze nieuwe website te maken met to-the-point copywriting en adviseerde over hoe wij het beste onze doelgroep konden bereiken.”