Nicoline van Slingelandt portret door Nina Voordes

beeld: Nina Voordes

Toen ik acht was, wilde ik al schrijver worden. De nieuwe Annie M.G. Schmidt om precies te zijn (geef me nog een paar jaar, ok?). Tussendoor studeerde ik Rechten, werkte jarenlang als communicatieadviseur bij een bank en als projectmanager voor Streets of the World, een wereldwijd fotografieproject. Ondertussen was het zaadje geplant dat leidde tot mijn (prettige) bestaan als zzp-er, schrijver, conceptmaker en kunstliefhebber.

In 2013 bracht ik mijn eerste boek ‘Mugjes’ uit in eigen beheer. Daarna volgden een tweede druk, het boek ‘Artie Farty’ en ‘Artie Farty LAB’ (bij Uitgeverij Loopvis). Op dit moment werk ik onder andere aan een vertaalde e-bookversie van Mugjes,  mijn eerste avontuurlijke kinderboek, een nieuw product voor reizigers met kinderen én het antwoord voor ouders met schermverslaafde kinderen. Oh ja, en nog een verhaal over de onderbroeken van mijn oma, een kinderverhaal over een reizende knuffelbeer en een motivatieboek gedrukt op wc-papier, maar niet ieder idee kan winnend zijn.

Ik geloof dat een boek alleen de juiste lezers kan bereiken met een goed creatief concept en de juiste online en offline kanalen. Gelukkig ben ik net creatief en tech-savvy (= nerderig) genoeg om dat ook zelf op te zetten. Ik woon met mijn man en drie zonen in Haarlem en zelfs onze kat is een jongetje, dus ik ben dol op samenwerkingen met vrouwen voor het evenwicht (neem vooral contact op als je medelijden met me hebt – of een goed idee).


Wat kan ik voor je doen?

– creatieve (kinder)verhalen
– copywriting
– concepten bedenken en uitwerken
– redigeren
– interviewen
– webteksten en blogs
– artikelen en persberichten


Dit zeggen mijn opdrachtgevers:

“Nicoline denkt op constructieve wijze mee over concepten en ideeën en weet deze om te zetten in pakkende teksten. Ze komt snel tot de kern en verplaatst zich goed in opdrachtgever én eindgebruiker. Haar aanpak is zowel creatief als pragmatisch, een combinatie die niet vanzelfsprekend is. Daarnaast is ze een hele prettige toevoeging voor ieder team: enthousiast, inlevend en ervaren.”

“Nicoline is een zeer getalenteerd creatief schrijver met wie ik heel graag samenwerk. Ze heeft heel veel kennis in huis en een uitgesproken positieve houding ten opzichte van alles wat op haar pad komt. Nicoline heeft ons geholpen onze nieuwe website te maken met to-the-point copywriting en adviseerde over hoe wij het beste onze doelgroep konden bereiken.”