collage zon met vlinder en gieter

Laf zonnetje

Zou het zo kunnen zijn dat iedereen een ideale buitentemperatuur heeft? Waarbij hij of zij optimaal actief is en het beste functioneert?

Mijn man en ik wonen al ons hele gezamenlijke leven in Nederland, maar hij kan wekelijks verlangen naar korte broekenweer, terwijl ik meer van de vesten ben. Misschien ook niet zo gek als je zoals ik gezegend bent met benen waarvan je broer regelmatig vraagt wanneer het gips eraf mag.

Mijn moeder was een uitgesproken warm weer type. Weliswaar puffend, maar onverstoorbaar bakkend in de zon. Ik was vaak bang dat ze huidkanker zou krijgen, niet wetend dat het leven een lange neus trekt naar zoveel voorspelbaarheid. Mijn broer gaat de strijd met de zon nog fanatieker aan, door te gaan hardlopen op het warmst van de dag. In Frankrijk. Bergop.

Hoewel ik meer van de kou ben, zou ik het in het noorden van Finland nog geen jaar uithouden. Het moet wel leuk blijven. En een beetje licht. Geef mij maar twintig graden en een laf zonnetje, dat je af en toe kunt blussen als het uit de hand dreigt te lopen.

Comments are closed.